Nieuwbouwplannen? Kom eens babbelen!

Wat is de meerwaarde van een interieurarchitect bij een nieuwbouwproject?

Als je plannen hebt om een nieuwe woning te bouwen of grondig te renoveren, ben je genoodzaakt om een bouwkundig architect in te schakelen. De architect bedenkt een concept voor het hele gebouw en is voornamelijk betrokken bij de technische aspecten van een gebouw, zoals de draagstructuur, de fundering, de ventilatie, de isolatie, de constructiematerialen en de bouwvoorschriften. Maar heel vaak stopt het verhaal daar en moet je na de ruwbouwfase, het dak en buitenschrijnwerk helemaal zelf aan de slag om keuzes te maken die allesbepalend zijn voor je interieur en je "thuisgevoel".

In dit artikel wil ik je uitleggen waarom het interessant is om bij een nieuwbouwproject de hulp van een interieurarchitect te overwegen en waarom onze expertise van onschatbare waarde kan zijn voor het creëren van een functioneel, esthetisch en harmonieus interieur.

1. Optimalisatie van de ruimtes

Als meest waardevolle bijdrage hebben onze interieurarchitecten het vermogen om ruimtes optimaal te benutten. Ze zijn opgeleid in het analyseren van plattegronden en het zoeken naar mogelijkheden om de beschikbare ruimte efficiënt in te vullen. Of je nu een woning, kantoor of winkelruimte bouwt, wij optimaliseren de lay-out, zodat elke vierkante meter functioneel en doordacht wordt benut.

2. Harmonie en eenheid

Je interieur bepaalt meteen de uitstraling en sfeer van de ruimte. Onze interieurarchitecten hebben niet alleen oog voor functionaliteit, maar ook voor schoonheid. Wanneer we kleurenschema's, texturen, materialen en meubels selecteren, willen we dat die samenkomen in een harmonieus interieur dat past bij je smaak en stijl. We streven naar harmonie en eenheid over de gehele woning, van keuken en badkamer, naar slaap- en leefruimtes tot in het kleinste kamertje.

3. Kostenbesparing

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het inhuren van een interieurarchitect kan daadwerkelijk kostenbesparend zijn op lange termijn. Van bij het begin helpen we je weloverwogen keuzes maken bij het bepalen van materialen (zoals bvb. vloerafwerking) en de aanschaf van meubilair en verlichting. Zowel tijdens het ontwerpproces als tijdens de werkzaamheden proberen we nauwgezet mogelijke budgetoverschrijdingen te communiceren zodat je doordachte keuzes kan maken. Als je start met een uitgekiend plan, kan je zonder stress de afwerking in verschillende fases (laten) uitvoeren. Je weet wat het eindresultaat zal worden, die keuzes werden in beginfase al gemaakt.

4. Functionaliteit en ergonomie

Uiteraard willen wij ervoor zorgen dat een ruimte niet alleen mooi is, maar ook praktisch en comfortabel om in te leven of werken. Dit betekent dat alles, zoals onder andere de lichtinval, akoestiek, de positie van stopcontacten, de hoogte van het aanrecht, etc… zorgvuldig wordt uitgedacht om jouw gebruikerservaring te optimaliseren.

5. Bouwteam en interieurpartners

Door onze jarenlange ervaring hebben wij toegang tot een uitgebreid netwerk van leveranciers en vakmensen. Dit betekent dat we hoogwaardige materialen kunnen aanbieden tegen concurrerende prijzen en betrouwbare professionals zullen inschakelen om het werk uit te voeren. We stellen een bouwteam samen op maat van je project en plannen een overleg met alle betrokken partners. Zo zorgen we ervoor dat alles qua planning en afspraken vlot verloopt en we ook tijdig kunnen ingrijpen bij onverwachtse gebeurtenissen.

Conclusie

Kortom, een interieurarchitect van Fenixx is een waardevolle partner bij jouw nieuwbouwproject. We combineren esthetische visie met praktische knowhow en zorgen voor een naadloze overgang van het exterieur naar het interieur van je gebouw. Of je nu een huis, kantoor, restaurant of winkelruimte bouwt, samenwerken met ons kan het verschil maken tussen een gewone ruimte en een buitengewoon interieur dat aan al je behoeften en verwachtingen voldoet. Overweeg dus zeker om vroeg genoeg in het hele traject ook bij ons eens op gesprek te komen. Samen met een heerlijke kop koffie bespreken we je plannen en lichten we onze diensten nog wat uitgebreider toe.